Filifiliga ole fua ole saosaoa pito i tua mo ta'avale lafoa'i

A fa'atau se ta'avale, e masani ona fesili ave ta'avale ta'avale, pe sili atu le fa'atauina o se loli e lapo'a pe la'ititi le saosaoa o le axle pito i tua? O le mea moni, e lelei uma e lua. O le ki o le talafeagai. I se faaupuga faigofie, o le tele o avetaavale loli latou te iloa o le laʻititi laʻititi o le axle speed ratio o lona uiga laʻititi le malosi aʻe, saoasaoa vave ma le maualalo o le suauu; o le tele o le axle speed ratio o lona uiga o le malosi o le a'ea'e, fa'agesegese le saoasaoa ma le maualuga o le suau'u.

Ae aiseā? E manaʻomia ona tatou iloa e lē gata i mea moni ae faapea foʻi ma māfuaaga o loo i tua atu ai. I aso nei, tatou talanoa ma uo avetaavale e uiga i le saoasaoa o le axle tua o loli!
Ole fua ole saoasaoa ole axle tua ua na'o se igoa masani. O le igoa tau aʻoaʻoga o le faʻaitiitiga faʻaitiitiga autu, o le fua faʻatatau o le faʻaitiitiga autu i le axle ave taavale. E mafai ona faʻaitiitia le saoasaoa i luga o le taʻavale taʻavale ma faʻateleina le faʻamalosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le faʻasologa o le saoasaoa o le axle i tua o se loli e 3.727, afai o le saoasaoa o le taʻavale e 3.727 r / s (taamilosaga i le sekone), o le a faʻaititia i le 1r / s (revolutions per second).
A tatou fai atu o se taavale e sili atu le malosi o le saosaoa o le axle pito i tua, poʻo se taavale e laʻititi laʻititi le saoasaoa o le axle, e tatau ona tatou faʻatusatusaina tutusa faʻataʻitaʻiga. Afai o ni faʻataʻitaʻiga eseese, e leai se uiga o le naʻo le faʻatusatusaina o le tele o faʻatusatusaga o le saoasaoa o le axle tua, ma e faigofie ona faia ni faaiuga sese.
Talu ai ona o le axle pito i tua e faʻaaogaina faʻatasi ma le pusa, o le saoasaoa o fua faatatau o mea eseese i totonu o le gearbox e eseese foi, ma o le aofaʻi atoa o le saoasaoa o le taavale o le taunuuga lea o le faʻateleina o le saoasaoa o le pusa ma le saoasaoa fua o le. pito i tua.
Aisea e televave ai le tamo'e o loli e la'ititi la'ititi le saosaoa i tua?
A aunoa ma le iloiloina o mea i fafo e pei o le uta, matagi, tetee i luga, ma isi, ma na o le mafaufau i le fua faatatau o felauaiga, e mafai ona tatou toesea le saoasaoa o le taavale e ala i se fua:
Saosaoa ta'avale = 0.377 × (saosaoa fa'ainisinia × ta'avale pa'u) / (fa'atatau o mea e fa'aogaina ai le pusa ma'i × fua fa'atatau o le saosaoa i tua)
I totonu oi latou, 0.377 o se faʻamautu faʻamau.
Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le faʻataʻitaʻiga tutusa o loli moli o le loli A ma le moli moli B, ua faʻapipiʻiina i latou i paʻu radial 7.50R16, Wanliyang WLY6T120 faʻasalalauga tusi, faʻatasi ai ma le 6 i luma ma le tasi le faʻaaogaina o mea, o le saoasaoa maualuga o le overdrive, o le masini. fua faatatau o le 0.78, le fua faatatau o le saoasaoa axle tua o le taavale malamalama A o le 3.727, ma le fua faatatau saoasaoa axle tua o le taavale malamalama B e 4.33.
Ma pe a oʻo i le pusa o loʻo i totonu o le mea sili ona maualuga ma le saoasaoa o le afi o le 2000rpm, e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, matou te fuafua le saoasaoa o le loli A ma le loli B. O le taʻavale taʻavale o le 7.50R16 paʻu e tusa ma le 0.3822 mita (o le taʻavale taʻavale o paʻu o faʻamatalaga eseese e mafai foi ona maua mai e tusa ai ma le paʻu paʻu. Ina ia faʻafaigofie iʻuga o loʻo taʻua saʻo iinei, o lenei laina taʻavale o loʻo i ai se mea sese.
 
Saosaoa o le loli mama A = 0.377 × (2000 × 0.3822) / (0.78 × 3.727) = 99.13 (km/h);
Laki mama B saoasaoa = 0.377 × (2000 × 0.3822) / (0.78 × 4.33) = 85.33 (km/h);
Mo le faʻataʻitaʻiga tutusa o le taʻavale, pe a oʻo i le 2000rpm le saoasaoa o le afi, o loʻo faʻamaonia ai o le saoasaoa o le loli moli A ma se laʻititi laʻititi pito i tua e oʻo atu i le 99.13km / h, ma le saoasaoa o le loli moli B ma se tua tele. fua faatatau saoasaoa e 85.33km/h. O le mea lea, o le taʻavale e laʻititi laʻititi pito i tua e sili atu le saoasaoa ma sili atu le suauʻu.
Aisea e malosi ai le a'ea'e o loli e tele le saosaoa o le au i tua?
O le malosi e a'e ai o lona uiga e malosi le malosi o le ta'avale. Ole fua fa'atatau ole fa'atatau mo le ta'avale ta'avale malosi o le:
Malosi o le aveta'avale = (Malo fa'ainisinia × fua fa'aogaina × fua fa'aitiitiga fa'ai'u × fa'ainisinia fa'aogaina lelei) / laina uili.
 
Mo le moli moli A ma le moli moli B i luga, o le uila o le 7.50R16 paʻu e tusa ma le 0.3937m (o le radius o paʻu o faʻamatalaga eseese e mafai foi ona maua e faʻavae i luga o paʻu paʻu. Mo le faigofie, o faʻaiʻuga o loʻo taʻua saʻo iinei.
Afai e te fiafia i ai, o le a matou faʻaalia auiliili mulimuli ane). Afai o le loli mama A ma le loli moli B o loʻo i totonu o le mea muamua ma o le afi afi o le 450 Nm, matou te faʻatusatusa le malosi faʻamalosi e maua e le loli A ma le loli B i le taimi nei:
 
Ta'avale mama Se malosi fa'afoe = (450×6.32X3.72X0.98)/0.3937=26384.55 (Newtons)
Malosiaga aveta'avale B loli mama = (450×6.32X4.33X0.98)/0.3937=30653.36 (Newton)
Afai o le afi o loʻo i totonu o le 1st gear ma o le afi faʻapipiʻi afi e 450 Nm, o le malosi faʻamalosi e maua e le loli mama A o le 26384.55 Newtons, lea e masani ona tautala e uiga i le 2692 kilokalama (kg) o le tui (1 kg-malosi = 9.8 Newtons); o le malosi fa'aola e maua e le loli mama B e 30653.36 Newtons, lea e masani ona ta'ua e uiga i le 3128 kilokalama (kg) o le tui (1 kg-malosi = 9.8 Newtons). E manino lava, o le ta'avale mama B ma se fua fa'atatau saosaoa pito i tua e maua ai le malosi sili atu, ma e masani lava e sili atu le malosi o le a'e.
O le mea o lo'o i luga o se fa'ata'ita'iga fa'amanaia. I se auala e sili atu ona manino, afai e faʻatusatusa se loli i se tagata, o le faʻasologa o le saoasaoa o le axle pito i tua e pei o ponaivi vae. Afai e laʻititi le fua faʻatatau o le saosaoa tuaʻi, e mafai e le loli ona tamoʻe vave ma se uta mama ma maualuga le taʻavale; afai e tele le fua faatatau o le saoasaoa axle tua, e mafai e le loli ona tamoe i luma ma se uta mamafa ma e maualalo le tele o taimi.
Mai le auiliiliga o loʻo i luga, e mafai ona vaʻaia e laʻititi le saoasaoa o le axle tua, e laʻititi le malosi aʻe, ma e maualalo le faʻaaogaina o suauu; e tele le fua fa'atatau o le saosaoa tua'i, malosi le a'ea'e, fa'agesegese le saoasaoa, ma maualuga le fa'aaogaina o le suauu.
I le maketi i totonu o le atunuʻu o loʻo i ai nei, o le tuʻufaʻatasiga o le "high horsepower ma le laʻititi o le saoasaoa o le faʻataʻitaʻiga tua" o le faʻaoga masani, ma e faʻatatau i le tele o faʻaaliga. E le pei o le taimi muamua, e laʻititi le malosi o le afi, e tele le mamafa, ma e tele auala mauga ma auala palapala, o lea na matele ai tagata e filifili se fua faʻatatau saosaoa tele i tua.
I aso nei, o felauaiga e masani lava ona faʻavae i luga o uta masani, faʻaogaina lelei, ma alatele. "Pau lava le auala e faatoilaloina uma ai martial arts i le lalolagi o le vave." Pe a ave se taavale afi malosi malosi i le saoasaoa maualuga, faatasi ai ma le laʻititi o le saosaoa tuaa i tua ma le faʻaogaina o mea o le pusa, e le manaʻomia le maualuga tele o le saoasaoa o le afi e oʻo atu i le saoasaoa e sili atu i le 90 maila i le itula.
E le gata i lea, matou te iloa foi o le faʻasologa o le saoasaoa o le axle i tua o loʻo i ai le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le saoasaoa ma le faʻateleina o le torque. Afai o se afi maualuga-horsepower e lava le mana faʻaagaga ma o ia lava e tele torque ma malosi pa malosi, o le aʻafiaga o le faʻalagolago i le saoasaoa tele fua faatatau o le axle pito i tua e faʻateleina torque e mafai ona faʻavaivaia. A uma mea uma, o le gearbox e mafai foi ona faia le matafaioi tutusa.
O le axle pito i tua e maualuga le malosi o le solofanua, maualuga-saosaoa, e maualuga tele le faʻaaogaina o suauʻu ma e talafeagai mo le faʻaogaina i tulaga faʻapitoa o galuega e pei o taʻavale lapisi, taʻavale faʻafefiloi sima, ma taʻavale e masani ona taʻavale i luga o auala mauga.
A tatou faʻatau la se loli, e sili atu le faʻatauina o se fua faʻatatau pito i tua pe laʻititi? E fa'alagolago lava i lau lava fa'aoga.
Mo nisi auala felauaiga ma uta e fai si mautu, e sili atu ona faigofie le filifilia o se faʻataʻitaʻiga ma se fua faatatau saoasaoa talafeagai. Mo nisi felauaiga taʻitoʻatasi o loʻo faimalaga solo i le atunuʻu, o auala ma uta e le faʻamautu, o lea e faigata tele ona filifili. E mana'omia ona e fetu'una'i le filifilia o se fua faatatau saosaoa e tusa ai ma lou fa'aogaina.


Taimi meli: Aukuso-24-2024